توضیحات خدمات
متخصص اورولوژی در شمال تهران | دکتر احمدی
اورولوژی چیست : در مصر و یونان قدیم، پزشکان اغلب رنگ، بو و ترکیب ادرار را مورد بررسی و آزمایش قرار می دادند همچنین به دنبال حباب ،خون و دیگر علائم بیماری در آن بودند.
در ادامه تلاش های پزشکان باستان،امروزه ،یک رشته ی تخصصی پزشکی بر سلامت سیستم ادرار تخصیص یافته است که اورولوژی نام دارد و متمرکز بر بیماری های مجاری ادراری و دستگاه باروری در مردان است.
اورولوژی مردان چیست؟
در اورولوژی مردان به بررسی و درمان بیماری های دستگاه تناسلی مردان پرداخته می شود. دستگاه تناسلی مردان عبارت است از:
بیضه ها، اپی دیدیم ،واز دفران ، کیسه های منی، پروستات،آلت تناسلی می باشد.
یکی از سوالاتی که شاید ذهنتان را درگیر کرده باشد، این است که دقیقا چه زمانی باید به یک اورولوژیست مردان مراجعه کرد و درمان را جدی گرفت؟ برای پاسخ به این سوال، میبایست به یک سری علائم توجه کنید. در صورت مشاهده هر کدام از این علائم، در اسرع وقت به یک متخصص مراجعه کنید.
عفونت های دستگاه ادراری
بی اختیاری در سیستم ادرار
ناباروری مردان
بی اختیاری ادرار
خون در اسپرم(هماتو اسپرمی)
اورولوژی زنان چیست؟
اورولوژی زنان به دستگاه تولید مثل و ادراری زنان تمرکز دارد. مشکلات ادراری و کلیه ها در زنان به دلیل نزدیک بودن به ناحیه تناسلی نسبت به مردان بیشتر است .عواملی چون بارداری، زایمان، آمیزش جنسی نیز می تواند شرایط اورولوژیک زنان را تحت تاثیر قرار دهد.
از دیگر موارد مراجعه به اورولوژیست در زنان به موارد زیر می توان اشاره کرد:
عفونت ادراری
بیشتر خانم ها در برهه ای از زندگی دچار عفونت ادراری (UTI) می شوند. این عفونت با ورود باکتری ها به دستگاه ادراری ایجاد می شود. زنان مبتلا به UTI ممکن است هنگام ادرار درد یا سوزش داشته باشند. همچنین ممکن است احساس تمایل ناگهانی به دستشویی کنند اما در هنگام ادرار دچار مشکل باشند. عفونت ادراری می تواند آسیب های جدی ایجاد کند ، اما با آنتی بیوتیک نیز قابل درمان است.
مشکلات کنترل مثانه
زنان در هر سنی می توانند در کنترل مثانه مشکل داشته باشند. نام دیگر این مسئله بی اختیاری ادرار (UI) است. این یک مشکل بسیار رایج در بین زنان است. همچنین زنان دو برابر مردان دچار این مشکل هستند.
زنان مبتلا به UI ممکن است در نگه داشتن ادرار مشکل داشته باشند ، به خصوص هنگام عطسه ، سرفه یا ورزش. به این حالت بی اختیاری استرس می گویند. استرس UI می تواند در صورت ضعف عضلات حمایت کننده از مثانه ایجاد شود. این عارضه ممکن است بعد از بارداری و زایمان یا به سادگی با بزرگتر شدن خانم ها اتفاق بیفتد.
سایر شرایطی که می تواند در کنترل مثانه مشکل ایجاد کند عبارتند از:
مثانه فعال
زنان احساس ادرار شدید و شدید می کنند. این اتفاق می افتد حتی زمانی که مثانه پر نشده است. یا اینکه ادرار از مثانه نشت می کند زیرا کاملاً تخلیه نمی شود.
مثانه افتاده
این وضعیت زمانی اتفاق می افتد که مثانه داخل واژن می شود. اصطلاح پزشکی سیستوسل یا افتادگی مثانه نام دیگری برای آن است. هنگامی که دیواره بین واژن و مثانه ضعیف می شود،این اتفاق می افتد.
غالباً این مسئله بعد از بچه دار شدن بیشتر پیش می آید. اما ، همچنین می تواند پس از بلند کردن اجسام سنگین رخ دهد. سرفه مزمن و چاقی احتمال فرو رفتن مثانه در واژن را افزایش می دهد. این خطر همچنین با افزایش سن ، به دلیل تغییرات هورمون ، افزایش می یابد. جراحی می تواند مثانه افتاده را اصلاح کند.
سندرم مثانه دردناک
در ادامه مطلب اورلوژی چیست، نام پزشکی سندرم مثانه دردناک سیستیت بینابینی (IC) است. این عارضه باعث ناراحتی در مثانه یا پایین شکم میشود. سندروم مثانه دردناک باعث می شود خانم ها تا ۶۰ بار در روز نیاز به ادرار داشته باشند.
ممکن است احساس کنند مثانه آنها همیشه پر است. این می تواند ناراحت کننده باشد. اشتیاق به دفع ادرار نیز می تواند ناگهانی و شدید باشد. این می تواند در فعالیت های روزمره تداخل ایجاد کند. برخی از زنان از وقایع اجتماعی اجتناب می کنند یا از خانه دور می شوند. رابطه جنسی همچنین می تواند ناخوشایند یا دردناک باشد.
مطلب مفید برای شما : سرطان مثانه چیست
سنگ های ادراری
مواد موجود در ادرار می توانند با هم ترکیب شده و یک سنگ ادراری در کلیه ها (سنگ کلیه) یا مثانه ایجاد کنند. این توده سخت همچنین می تواند در حالب ها ایجاد شود. آنها لوله هایی هستند که ادرار را از کلیه ها به مثانه منتقل می کنند. سنگ های ادراری می توانند باعث سوزش هنگام ادرار شوند.
اورولوژی کودکان چیست؟
اورولوژی کودکان به منظور،تشخیص و درمان مشکلات اداراری و تناسلی کودکان می پردازد،این مشکلات عبارتند از:
ارزیابی و مدیریت اختلالات تخلیه
ریفلاکس وزیکوورترال
عفونت های دستگاه ادراری که نیاز به جراحی دارند.
شب ادراری
داشتن بیضههای نامتعادل
انسداد و سایر مشکلات مرتبط با ساختار دستگاه ادراری
مراجعه به پزشک
پزشک عمومی و اولیه شما می تواند مشکلات خفیف ادرار مانند عفونت های ادراری شما را درمان کند. اگر علائم شما بهبود نیافته یا اگر شرایطی دارید که به درمان هایی نیاز ندارد ، ممکن است پزشک عمومی و اولیه شما را به اورولوژیست ارجاع دهد.
به عنوان مثال، مردی که مبتلا به سرطان پروستات است می تواند به یک متخصص سرطان به نام “آنکولوژیست” و یک متخصص اورولوژی مراجعه کند.
مطالعه این مطلب توصیه می شود : تنگی مجرا چیست
آزمایشات اورولوژی
آزمایش های تصویربرداری از جمله CT اسکن، MRI اسکن و سونوگرافی که اجازه دیدن داخل سیستم ادراری را می دهد.
سیستوگرافی که گرفتن تصاویر اشعه ایکس از مثانه است.
سیستوسکوپی، استفاده از سیستوسکوپ برای دیدن داخل پیشابراه و مثانه
تست اندازه گیری ادرار باقی مانده بعد از ادرار کردن که سرعت خروج ادرار در حین ادرار کردن و همچنین مقدار ادرار باقی مانده در مثانه را اندازه می گیرد.
بررسی نمونه ادرار برای چک کردن باکتری هایی که باعث عفونت می شوند.
تست های اورودینامیک برای اندازه گیری فشار و حجم داخل مثانه
بررسی جواب آزمایش
دکتر متخصص با بررسی نتایج آزمایشات،طیف گسترده ای از گزینه های درمانی را به بیماران ارائه می دهد و به بیماران اجازه می دهد با متخصصان اورولوژی خود کار کنند تا بهترین راه حل را برای آنها پیدا کنند. جراحی ممکن است بهترین انتخاب برای برخی افراد باشد. داروها یا رفتار درمانی ممکن است برای دیگران بهتر عمل کند. برخی از افراد ممکن است با استفاده از ترکیبی از دو یا سه روش درمانی بیشتر بهبود یابند. شما و اورولوژیست خود می توانید به عنوان یک تیم برای رفع نیازهای خود با هم کار کنید.
بهترین متخصص اورولوژی را چگونه بیابیم؟
در ادامه مطلب اورلوژی چیست، متخصصان بسیاری در حوزه اورولوژی فعالیت میکنند. همین موضوع سبب گشته که انتخاب بهترین متخصص اورولوژی دشوارتر گردد. اما با آگاهی می توانید،انتخاب بهتری داشته باشید.
دکتر متخصص شما باید کسی باشد،که بتواند با شما ارتباط برقرار کند، به خصوص اگر درمان ادامه پیدا کند،همچنین باید بررسی کنید که بیمه آن کلینیک متخصص اورولوژی را پوشش می دهد یا خیر.
می توانید از اطرافیان خود بپرسید و در مورد عملکرد پزشک متخصص اطلاعات دقیق تری داشته باشید.
روش های درمانی اورولوژی
درمان های غیر جراحی ارولوژی :
تجویز آنتیبیوتیک برای انواع عفونتهای کلیوی و ادراری
هورموندرمانی برای مشکلات مختلف از جمله سرطان پروستات
تجویز مهارکنندههای آنزیم فسفودی استراز مثل تادالافیل، وردنافیل برای مشکلاتی مثل اختلال نعوظ
تجویز داروهای مناسب برای از بین بردن بیاختیاری ادرار و یا کاهش آن و تمرینات تقویت عضلات لگنی
تجویز داروهای شیمی درمانی برای سرطانهای پروستات
لیزردرمانی برای سنگ کلیه
آگهی های مشابه